Wie is Lord Anderson, de knappe broer van Lady Danbury in 'Bridgerton'? (2024)

Pas op, dit artikel bevat spoilers.

In het derde seizoen van Bridgerton verscheen een nieuw gezicht in de ton: Lord Anderson, het knappe en innemende broertje van Lady Danbury. Hij is een echte charmeur en flirt er openlijk op los met Violet Bridgerton terwijl hij nonchalant verkondigt dat hij op zoek is naar een tweede vrouw. Zijn zus is echter niet erg blij met zijn aanwezigheid, en de geheimen uit haar verleden die hij boven water brengt.

Daniel Francis, die voorheen verscheen in series zoals Once Upon a Time en de Netflix Original Stay Close, speelt de vervreemde broer van Lady Agatha Danbury (Adjoa Andoh), in de rol van Lord Marcus Danbury. Dit broer en zus duo zijn geen vreemden van elkaar; ze waren beiden lid van het Young Vic Theater in Londen 14 jaar geleden.

Daniel vertelde Cinema Blend dat hij en Adjoa elkaar, net zoals hun Bridgerton-personages, al een tijd niet meer hadden gezien en dat ze daarom precies op hun plaats vielen op de set, als oude bekenden. '[Andoh] is het type actrice dat zo levendig is, zo veel geeft en zo actief is en geen blad voor de mond neemt,' ging hij verder.

Uit de finale van het derde seizoen blijkt dat Lord Anderson een personage is die we zeker zullen terugzien in de komende seizoenen – dit is alles wat we van hem weten.

Lord Anderson bezoekt zijn zus tijdens het Ball Season op zoek naar een tweede vrouw

Wanneer Lord Anderson zijn eerste verschijning maakt tijdens de derde aflevering van het derde seizoen van Bridgerton, laat hij zijn aanwezigheid direct blijken. 'Ik vond hem erg ondeugend en interessant... bijna zoals een kind,' zei Daniel tegen Cinema Blend toen hij vertelde over het creëeren van het personage. 'Het vertederende aan hem is hoe kinderlijk hij is' ging hij verder. 'Alhoewel hij een volwassene is, bracht hij een gevoel van speelsheid en kinderlijke verkenning met zich mee.'

Lord Anderson ontmoet Lady Bridgerton tijdens een promenade, waar hij charmant haar gevallen handschoen voor haar oppakte, en haar tussen neus en lippen door vertelt dat hij op zoek is naar een nieuwe vrouw. De twee komen elkaar tegen tijdens meerdere evenementen van the social season, waar Anderson onthult dat hij met zijn eerste partner geen liefdevol huwelijk had, en dat hij dit wel zoekt bij een tweede partner.

Violet Bridgerton heeft natuurlijk alleen liefdevolle huwelijken gekend, bij haarzelf en haar kinderen, maar weet niet zeker of ze al klaar is om verder te gaan na het overlijden van haar man, Edmund Bridgerton.

Hij heeft een vertroebelde band met zijn zus Lady Danbury

Terwijl Lord Anderson achter Violet Bridgerton aan gaat, zet hij ook zijn zus in om hem aan geschikte vrijgezelle dames voor te stellen. Lady Danbury is niet erg gecharmeerd van zijn verzoek en snauwt hem later toe dat hij haar niet alles moet afnemen. Ouch.

Wanneer broer en zus hun onenigheid eindelijk uitspreken, onthult Lady Danbury dat zij weet dat Marcus haar heeft verlinkt toen zij van plan was om de avond voor haar huwelijk, met de veel oudere Lord Herman Danbury, te ontsnappen (Als je de de Queen Charlotte prequel hebt gezien, heb je een glimp van dat huwelijk op kunnen vangen). In haar ogen heeft Marcus haar toen haar enige kans op geluk afgenomen, en sindsdien koestert zij een wrok.

Maar in aflevering 7 hoort zij eindelijk zijn kant van het verhaal: Hij was pas 10, en dacht dat hij haar beschermde. Hij had altijd geleerd dat de wijde wereld gevaarlijk was voor jonge vrouwen, en hij wilde niet dat ze gevaar zou lopen wanneer zij ontsnapte. 'Ik had niet alleen ontzag voor je, ik was ook bang voor je,' geeft Lord Anderson toe, wat verklaart waarom hij al die jaren niet met de waarheid naar buiten kwam. Lady Danbury accepteert zijn excuses waarna ze eindelijk een aan nieuw hoofdstuk van hun relatie kunnen beginnen.

Wie is Lord Anderson, de knappe broer van Lady Danbury in 'Bridgerton'? (1)

Lord Anderson vindt Lady Bridgerton leuk, tot groot ongenoegen van Lady Danbury

Voorafgaand aan hun open en eerlijke gesprek, was Lady Danbury behoorlijk gepikeerd doordat haar broertje achter een van haar beste vriendinnen aan ging, met name door zijn eerdere gedrag en het wrok dat zij koesterde. Maar aflevering 7 is een omslagpunt voor niet alleen Lord Anderson zijn relatie met zijn zus, maar ook met Violet Bridgerton. Hij vraagt haar officieel of zij geïnteresseerd is om uit te zoeken wat zij samen hebben, zodra zij beiden hun familiezaken op orde hebben, en Violet stemt in.

Uiteindelijk wordt ook Lady Danbury voorstander van hun relatie

In de seizoensfinale zet Lady Danbury haar eerdere bedenkingen opzij en vertelt ze haar vriendin dat, hoewel Lord Anderson en Violet allebei volwassenen zijn die haar toestemming niet nodig hebben, zij gelooft dat ze beiden goede mensen zijn die een nieuwe kans op geluk verdienen.

Lord Anderson is geen personage in de Bridgerton boeken

Het is interessant om op te merken dat Lord Anderson niet voorkomt in de Bridgerton boekenserie van Julia Quinn, maar met de verhaallijn die hij en Violet Bridgerton nu starten, lijkt het erop dat we hem in de komende seizoenen nog wel terug zullen zien – en gezien de serie nog niet eerder op een oudere romance heeft gefocust, vinden wij dat zijn liefdesverhaal met Violet een eigen seizoen verdient.

Wie is Lord Anderson, de knappe broer van Lady Danbury in 'Bridgerton'? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 6088

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.