5 smaakvolle Amsterdamse restaurants voor elk budget (2024)

  • Arjan van Drunen
  • Arjan van Drunen

5 smaakvolle Amsterdamse restaurants voor elk budget (3) 5 smaakvolle Amsterdamse restaurants voor elk budget (4)

Met de zomer in de lucht is niets zo lekker als een avondje goed dineren. Een perfect moment om daarom de leukste (nieuwe) Amsterdamse restaurants te ontdekken. De een na de andere zaak opent z’n deuren en wij wijzen jedezezomer in de juiste richting.

Dit lijstje bestaat onder andere uit een nieuwe hotspot, een restaurant met uitzicht, een zaak van een sterrenchef en een lekker hapje eten voor weinig. Voor iedere wat wils dus. De gemene deler: het eten is bij alle vijf steengoed.

Restaurant Bisous aan de Albert Cuypstraat

We trappen het lijstje af met Bisous. Hier kun je rekenen op een warm welkom, of zoals de Fransen zeggen, een hartelijke “bisous”. Dit nieuwe bar-restaurant van Bas Noorman en Lowie Jansen combineert Parijse haute couture met Zeeuwse smaken, refererend naar de roots van Jansen.

De menukaart biedt klassiekers zoals steak au poivre concassé, bouillabaisse en zeebaars. De zoetekauw kan rekenen op smaakvolle desserts zoals coupe colonel en dame blanche.

Naast het eten hebben Noorman en Jansen meerdere ijzers in het spreekwoordelijke vuur. De hele zaak straalt allure uit met donkerrode, gouden én roze tinten, om nog maar te zwijgen over de echte eyecatchers.

De naam van het restaurant, Bisous (Frans voor ‘kusjes’), is geïmplementeerd in het interieur. Zo hangen door de gehele zaak aan de Albert Cuypstraat 31 rode lippen aan de muur die dienen als lampen.

5 smaakvolle Amsterdamse restaurants voor elk budget (5)

Daalder Streetfood aan het water

Op zomerse dagen is Daalder streetfood, een concept van de bekende chefDennis Huwaë, een uitgelezen hotspot om te bezoeken.Aan het water van de Postjesweg, grenzend aan het fine dining terras Restaurant Daalder, zit namelijk het Daalder Streetfood Terras.

We kunnen Daalder Streetfood met recht een ‘hidden gem’ noemen. Hier serveren ze namelijk streetfood, maar dan wel met de beste technieken en ingrediënten van fine dining restaurant Daalder.

Het resultaat is een menukaart boordevol heerlijk gerechten. Denk aan de Muku Fried Chicken, de double patty smash burger en de karakteristieke Flammkuche. Sla ook zeker de Gado Gado niet over. Stuk voor stuk genieten.

Naast het lekkere eten is de locatie ook uitstekend. Je zit hier namelijk aan een groot terras aan het water. Een ideale spot om hele zomeravonden te blijven borrelen, eten en bootjes voorbij te zien varen.

5 smaakvolle Amsterdamse restaurants voor elk budget (6)

Bar Bistro Bureau met prachtig uitzicht

Dit is een restaurant op grote hoogte. Bar Bistro Bureau bevind zich namelijk op de vijfde verdieping van het creatieve B.Amsterdam (gebouw waar meerdere bedrijven zich hebben gevestigd) in Amsterdam-West.

Het creatieve gevoel komt overal in terug. Je kunt Bar Bistro daarom niet in een hokje plaatsen. Het lijkt op een bar, op een bistro, een werkplek en een woonkamer.

Ook de menukaart is creatief. Je eet hier verschillende gerechten voor ieder moment van de dag. Je kunt hier dus terecht voor lunch, bites en diner. Op de menukaart toppers als een klassieke burger tot kalfswang, en rib-eye tot fijne kaasplankjes.

Het mooiste aan Bar Bistro? Het fenomenale uitzicht over die stad. Het is dan ook een hele fijne hotspot om de zon onder te zien gaan, met een Esma in de hand. Op zomerse dagen is dit wellicht een van de mooiste dakterrassen van Amsterdam.

5 smaakvolle Amsterdamse restaurants voor elk budget (7)

ARCA Amsterdam: eten bij een sterrenchef

ARCA is perfect voor ieder seizoen. Dit restaurant in hartje centrum mixt Portugees eten met Aziatische invloeden. Hier draait letterlijk alles om fine dining en unieke, creatieve gerechten.

Wij raden vooral het tasting menu van de Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa aan. Je krijgt dan zes gangen met de heerlijkste en meest diverse gerechten. Iedere gang is een feestje. Het menu kan op z’n tijd variëren maar alle keren dat wij er hebben gegeten was het spot on.

Sá Pessoa is overigens niet zomaar een chef. Hij heeft namelijk het wereldberoemde Alma restaurant in Lissabon en scoorde daar maar liefst twee Michelinsterren. ARCA is is het eerste restaurant van de chef buiten Portugal.

Als je helemaal in de watten gelegd wil worden neem je een Portugese wine pairing bij het tasting menu, met uiteraard voornamelijk Portugese wijnen. Saúde!

5 smaakvolle Amsterdamse restaurants voor elk budget (8)

Hawaiian: poké bowl met een twist

Lekker, gezond en betaalbaar eten? Hawaiian heeft eindelijk een vestiging in Amsterdam. Het concept uit België, opgezet door drie jonge Belgische vrienden, groeit als kool en er zijn de afgelopen jaren tientallen vestigingen geopend.

Bij Hawaiian eet je poké bowls met een twist. Met nachos, heerlijke falafel, steak of andere lekkere ingrediënten. Vooral de combinatie van falafel met steak (een proteïne bom voor de fitboys) is echt een winner.

Je kunt Hawaiian afhalen of in het gezellige zaakje in de Pijp opeten. Naast de Amsterdamse vestiging zijn er inmiddels ook Hawaiian’s geopend in Arnhem, Eindhoven, Tilburg en Maastricht.

5 smaakvolle Amsterdamse restaurants voor elk budget (9)

5 smaakvolle Amsterdamse restaurants voor elk budget (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6432

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.